De Paydro API

Het maken van een API request

Alle requests starten met https://admin.paydro.com/{event_id}/. Elk pad van de API start met je eigen evenement ID.

Zorg altijd dat je met de API verbind over SSL.

Op dit moment wordt alleen het JSON formaat ondersteund in de API. Elk api request dient dus te eindigen op .json.

API verkennen

De API is vrij eenvoudig te verkennen door middel van je browser. Elke url die je ziet in de backend kun je omvormen tot een API request door er een .json achter te plakken. Voor de post varianten zul je deze documentatie erbij moeten pakken.

Request voorbeeld

<php
$url = "https://admin.paydro.com/[event-id]/orders.json";
$username = "";
$password = "";
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array(\'Accept: application/json\'));
//curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1); // show headers in response (causes the json_decode to fail)
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, $username . ":" . $password);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 30);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE);

// for updating and adding
// data must be posted in form post format
//curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
//$q = http_build_query($data, \'\', \'&\');
//curl_setopt($this->ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $q);

$plain_result = curl_exec($ch);
$request_info = curl_getinfo($ch);
echo "<pre>";
print_r($request_info);
print_r($plain_result);
$r = json_decode($plain_result, true);
print_r($r);