Deelnemers inchecken met de Ticketscanner Paydro API

Met de Ticketscanner API van Paydro kun je eenvoudig deelnemers inchecken met je eigen systeem.

Je kunt de Ticketscanner API gebruiken op twee verschillende manierenYou can use the Scanner API in two ways:

1. In samenwerking met de interface van paydro.com/badges om automatisch badges te printen tijdens het inchecken via je eigen interface.
  2. Een simpele checkin/checkout interface dat integreert met je huidige systeem.

Identificatie

Geauthoriseerde URL: admin.paydro.com/[event-id]/acs/checkins.json.

Dit is geen publieke URL. Lees de introductie voor meer informatie over hoe je verbinding maakt met een geauthoriseerde url.

Om gebruik te maken van de Ticketscanner API in samenwerking met paydro.com/badges, zul je eerst een sessie moeten activeren die wordt aangemaakt op de pagina. Om dat te doen, ga je naar paydro.com/badges en volg de wizard zodat je Dymo label printer een identificatie label print. Scan de qr-code met je scanner en doe een post request terug naar Paydro met de credentials.

POST DATA
Data[event_id]  = UUID
Data[identification] = UUID van het label

De ontvangen UUID van de QR-code kun je gebruiken als identificatie voor alle volgende API URL's. Dit is alleen nodig als je je eigen interface wilt gebruiken in samenwerking met de paydro.com/badges interface.

Checkins

Retourneert een lijst van de laatste checkins via een specifieke scanner.

Open URL: admin.paydro.com/[event-id]/acs/checkins.json.

Om deze url te gebruiken dien je op z'n minst een scan_id en scanner_id mee te geven als parameters. Deze twee variabelen heb je verkregen via de /identification.json url. Poll deze url meerdere keren per seconden om de laatste scans te ontvangen.

GET DATA
scan_id = number // De id of de laatst bekende checkin / identificatie ticket.
scanner_id = scanner UUID

Checkin deelnemer

Scan een ticket

Open URL: admin.paydro.com/[event-id]/acs/scan.json.

POST DATA

data[Scan][scan] = 11 or 13 karakters
data[Scan][scanner_id] = UUID
data[Scan][qr_code] = true or false           // Weergeef QR-code op het label
data[Scan][print] = true or false             // Print label tijdens het inchecken

Deelnemer uitchecken

Geauthoriseerde URL: admin.paydro.com/[event-id]/acs/checkout.json.

POST DATA

data[OrderLine][id] = UUID         //  OrderLine id

Print label

Print een label met een custom naam en bedrijf. Vooral handig om snel even een label te printen die niet gekoppeld is aan een bestelling.

Open URL: admin.paydro.com/[event-id]/acs/print_ticket.json.

POST DATA
data[Scan][name] = Naam
data[Scan][company] = (optional) Bedrijfsnaam
data[Scan][code] = (optional) QRcode content
data[Scan][qr_code] = true or false
data[Scan][print] = true or false
data[Scan][scanner_id] = UUID