This event is sold out

About this event

De Beatle liedjes die Bertolf Lentink en Roel van Velzen samen zongen tijdens de live stream van de Jellyfish wintereditie vielen in de smaak. Toen konden ze fysiek niet optreden op Schiermonnikoog, maar op 24 juli nemen ze revanche met een eerbetoon aan de harmonieën van Lennon & McCartney. Op deze mooie zomeravond zullen nog meer, bekende, Jellyfish artiesten aanschuiven uit verschillende genres. 

In de aanloop naar dit concert treden diverse artiesten op bij Paal 3. Voor deze data en tijden check: ‘Jellyfish on Air’ op Facebook en Instragram.

Jellyfish is een concept dat in 2013 zijn oorsprong vond op Schiermonnikoog. Artiesten uit allerlei genres, van alle leeftijden en van jong talent tot nationaal, maar soms ook internationaal, bekende namen komen samen op één podium om samen te werken aan één concert. 

Het publiek is getuige van deze uitzonderlijke muzikale samenkomst en de geweldige energie die deze formule met zich meebrengt. Samen met het publiek ontstaat er een intieme, bruisende belevenis die iedereen nog lang bij zal blijven!

* * *

Steun de natuur van Schiermonnikoog tijdens Jellyfish!

Met zijn brede stranden, uitgestrekte kwelders en  witte stuifduinen is Schiermonnikoog zeker één van de mooiste Natuurgebied van Nederland. Als beheerder doet Natuurmonumenten er alles aan om de waardevolle eilander natuur te beschermen en te behouden. Door een kleine gift te doen help je ons de natuur van Schiermonnikoog te behouden.

Konijnen en rozenkransjes verdwijnen

Op Schiermonnikoog zijn honderden planten en dieren  zoals de grote muggenorchis, het rozenkransje, de duinparelmoervlinder, het konijn en de tapuit met uitsterven bedreigt. Dit komt vooral doordat hun leefomgeving, de duinen, langzaam verdwijnen. Door stikstof uit de lucht veranderen de duinen heel snel in bos. Stikstof werkt als meest, daar gaan struiken, bomen en gras harder van groeien. Dit onnatuurlijke proces zet het duingebied onder druk. De duinen groeien dicht, dieren en planten gaan verloren.

Door een donatie van €2, €4, €6 of €10 te doen bij het kopen van je concertkaartje help je Natuurmonumenten de natuur van Schiermonnikoog te beschermen en te behouden.

Aan het werk in de duinen

Duingebieden zijn in heel Europa erg zeldzaam en dat geldt ook voor veel van de dieren en planten die zich hierin thuis voelen. Nederland heeft een internationale verantwoordelijkheid om het zeldzame open duinlandschap te beschermen. 

Op Schiermonnikoog wil Natuurmonumenten voorkomen dat het hele duingebied een bos wordt. Zonder beheer gebeurt dat onherroepelijk. Dat zou je een natuurlijke ontwikkeling kunnen noemen, maar deze ontwikkeling wordt wel door mensen veroorzaakt. In de eerste plaats profiteren bomen van de hoge concentratie stikstof die op het gebied neerdaalt. De stikstof werkt als kunstmest en zorgt ervoor dat zaden uitgroeien tot flinke bomen en struiken. Daarnaast spelen ook verdroging en de ineenstorting van de konijnenstand een belangrijke rol.

Op Schiermonnikoog gooien we duinen weer open en laten we het zand weer stuiven. Hiervoor moeten we soms tijdelijk zware machines inzetten maar ook paarden, koeien, geiten en schapen om de duinen te begrazen.

Beleef de waardevolle natuur van Schiermonnikoog

Natuurmonumenten organiseert het hele jaar door excursies in het Nationaal Park. Kijk in onze agenda naar het excursieprogramma. https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&locatie=N_289

Ga je liever zelf op pad? Dan is de wandelroute duin en strand zeker een aanrader voor bezoekers die het open duinlandschap van Schiermonnikoog willen ervaren . https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-schiermonnikoog/route/wandelroute-nationaal-park-schiermonnikoog-duin

 

 

Contact
basja@piumusic.com
06 53101218
Berkenplas

9166 SH Schiermonnikoog
NL